Hírek > Nemzeti Civil Alapprogram  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

STRATÉGIAI PARTNERSÉGI MEGÁLLAPODÁS
A Parlament és az NCA Tanácsa között
2006-11-22

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Németh Ferenc a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) Tanácsának elnöke 2006. november 22-én együttműködési megállapodást írt alá az Országházban. A megállapodás a Parlament és a Tanács közötti stratégia partnerség megvalósítását rögzíti.

Stratégiai partnerségi megállapodást kötöttek
A stratégiai partnerség célja a törvényhozás és az NCA elvi irányító testülete közötti érdemi együttműködés létrehozása; az országgyűlési képviselők, az Országgyűlés bizottságai, az Országgyűlés Hivatala és a Tanács, valamint - a Tanácson keresztül - az NCA kollégiumai közötti infonnációáramlás fejlesztése. Olyan kétitányú kommunikáció megteremtése a cél, amelynek eredményeképpen a törvényhozás képviselői az NCA-t létrehozó törvény módosításáról, az NCA működési feltételrendszerének változtatásáról a civilek és a működtető intézmények tapasztalatai alapján dönthetnek.

A partnerség keretében a parlament és az NCA Tanácsa közös rendezvények, kiadványok megvalósítását tervezi.

Az ünnepélyes aláírási ceremónián Szili Katalin és Németh Ferenc beszédét követően Nemoda István, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Társadalmi Párbeszéd és Civil Kapcsolatok Főosztályának vezetője is
köszöntőt mondott.

A megállapodás szövege

Tekintse meg képeinket!

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat