Hírek > Egyéb hírek  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

SZÜKSÉGES A PARTNERSÉG
2002-03-28

A brüsszeli Konvent és a hozzá kapcsolódó Fórum gyorsítja az uniós intézmények és a civilek közötti párbeszédet. Az együttműködésnek van előzménye: az EU rendszeres kapcsolatot tart - főleg európai szinten működő - civil szervezetekkel. Sőt: a csatlakozni kívánó országok civil szervezetei is vállaltak már kezdeményező szerepet.

A felvételüket kérő országok civil szervezeteinek együttműködési képességét is bizonyítja az az együttes fellépés, melyben cseh, lengyel és magyar civil szervezetek közös állásfoglalást juttattak el uniós és közép-európai döntéshozók számára, javaslatokat téve a regionális fejlesztés területén, hangsúlyozva a társadalmi párbeszéd és a partnerség fontosságát. Az állásfoglalás kritkával illeti mind az EU, mind a felvételüket kérő közép-európai döntéshozóit, akik - a dokumentum szerint - nem teljes mellszélességgel állnak ki a partnerség mellett és szorgalmazza a társadalmi együttműködés kiszélesítését intézményesített keretek között.

Az állásfoglalás kezdeményezője a 'Center for Community Organising' (Csehország), a lengyel 'Environmental Law Center' és a Magyar Természetvédők Szövetsége volt.

További információ: www.mtvsz.hu

Szerző: [EU-Integráció, Környezetpolitika és Környezetvédelem]

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat