Hírek > Olvasóink kérték  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

LÉPÉSEK HOLNAPRA
Felhívás civil szervezeteknek!
2007-01-05

2006. december 15-én, kis számú - de gondolatokban és véleményben gazdag - résztvevõvel tartotta Beszélgessünk! címû rendezvényét a De Jure Alapítvány. Ott határozták el a 'Lépések holnapra' minimozgalom elindítását.

A program keretében azon civil szervezetek, magánszemélyek és mindazok jelentkezését, hozzászólását, együttmûködését várják, akik magukénak érzik a magyar fogyatékosságügy jelenlegi problémáit és készek tenni a helyzet javítása érdekében.

A program leírása

1. Mindenki vállalja, hogy a környezetében feltár egy konkrét, számára fontos, égetõ problémát (közlekedés, oktatás, munkahely, kollégák, fõnökség, közigazgatás, felsõbb hatóságok, jogalkotás, lakás, anyagiak, BÁRMI).
2. Feltérképezi a megoldási lehetõségeket (építészeti, technikai, mûszaki, jogi, közigazgatási, szervezési, humánpolitikai, képzési, információs stb.).
3. Kitalálja a reális megoldás hogyanját (pályázatírás, kapcsolatteremtés, levélírás, adománygyûjtés, demonstráció stb.).
4. Leírja konkrét javaslatát, s azt, hogy mire lenne szüksége ahhoz, hogy ezt megvalósítsa (pénz, nyilvánosság, segítõtársak, szakértõk stb.).
5. Átgondolja, hogy javaslatából mi az, ami általánosítható (mi az, ami nemcsak azon a területen, az adott embercsoportra, az adott élethelyzetre érvényes).
6. Mindezt kb. egy (maximum két) oldalon leírja és elküldi a De juRe Alapítvány címére: info@drahu.org.hu.

Az ötletek beérkezési határideje: 2007. március 31.

A kezdeményezõk vállalják, hogy az anyagokat összegzik és közös döntés alapján megfelelõ nyilvánosságot teremtenek számukra, elõsegítve a megvalósításért indítandó kampányt.

További információ: http://www.drahu.org.hu

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat