Hírek > Egyéb hírek  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

ÚTON AZ EURÓPAI UNIÓBA PROGRAMSOROZAT
2002-06-24

A Külügyminisztérium Kommunikációs Stratégiájának és hazánk integrációs törekvéseinek megfelelően a lakosságot fel kell készíteni az Európai Uniós csatlakozásra. Ennek megvalósítása az Európai Uniós Információs Pont hálózat keretén belül folyik már 1998-óta.

A felkészítő munka egyik kiváló lehetősége a lakossággal történő személyes beszélgetések és találkozók, tájékoztatók megtartása. E munkához és annak hatékonyságának növeléséhez elengedhetetlen, hogy minél közelebb kerüljünk a lakossághoz. A Csongrád Megyei Európai Uniós Információs Pont a Külügyminisztériummal és az Európai Bizottság Magyarországi Delegációjával közösen dolgozott ki Magyarország lakosságának felkészítésére vonatkozó látványos, figyelemfelkeltő programsorozatot.

A programban alapvető funkciót kapott egy uniós tagállamból származó autó, mely az Európai Unió hivatalos jelképével, azaz a kék alapon a 12 sárga csillag dekorációval van ellátva.
A program alapján 2002. május 9-től kezdődően október 30-ig a kocsi valamennyi jelentős települést és országos hírű rendezvényt felkeres Magyarországon és minden helyszínen tájékoztató kiadványokkal, valamint teljes körű információs szolgáltatással várja a lakosságot , tájékoztatót ad a közreműködő munkatársakkal az
érdeklődőknek.

A látogatások során kiemelkedő szerepet kap és segíti a lakosság tájékoztatását az a kiadvány, mely szakkifejezések mellőzésével, közérthető nyelven fogalmazódott meg és tömören tartalmazza hazánk csatlakozási törekvéseit, csatlakozásunk me
netét.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők tervezik az akció meghosszabbítását a 2003-ban tervezett EU-s népszavazásig.

A programról már beszámol az Európai Bizottság Magyarországi Delegációjának honlapja is (
www.eudelegation.hu) és a közeljövőben indul be a program saját honlapja képes beszámolókkal, valamint a Képes Újság hetilap folyamatosan tájékoztatja olvasóit az eseményekről.

További információ:

Nyerges Gusztáv, programigazgató
Csongrád Megyei Európai Uniós Információs Pont
E-mail: eu.szeged@tiszanet.hu

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat