Hírek > Nemzeti Fejlesztési Terv  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

CIVILEK A NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV KÖRÜL
2002-08-19

"A Nemzeti Fejlesztési Terv és a civil szervezetek" címmel az Európa Ház kezdeményezésére nyílt, szakmai konzultációra került sor 2002. július 31-én Budapesten.

A Társadalmi Fórum az Európai Integrációért hálózat rendezvényén Veress József, a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások Hivatalának helyettes államtitkára ismertette a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) elõkészítésének jelenlegi szakaszát és azokat a pontokat, amelyekben a civil szervezetek is érdekeltek lehetnek.

Ilyen kapcsolódási pontot jelenthet elsõsorban a humán erõforrás-fejlesztés területe, illetve a kistérségi együttmûködés az önkormányzatokkal és a helyi vállalkozásokkal egy-egy program megvalósítása során.

Veress József hangsúlyozta, hogy most, a tervezés idõszakában nincs pályázati lehetõség az NFT keretein belül, erre csak a terv benyújtása és elfogadása után kerül sor. Akkor azonban a civil szférában "megszokott" összegeknél jelentõsen nagyobb keret áll rendelkezésre az NFT-ben elõre meghatározott és tervezett programok megvalósítására (az NFT egészét tekintve ez az össeg 1000 milliárd forintos nagyságrendû). Mint ismeretes az NFT-t 2002. december 31-ig kell elkészíteni és az Európai Uniónak benyújtani, a 2004-2006 közötti programok megvalósítása csak az NFT elfogadása után fog elindul.

A konzultáción elhangzott kérdésekbõl kitûnik, hogy nagy az érdeklõdés a civilek körében is az NFT iránt és a szervezetek keresik a bekapcsolódás lehetõségeit. Megállapodás született arról, hogy az NFT koncepciójáról a CIVILIÁDA 2002-n szakmai konzultációra kerül sor.

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat