Hírek > Hírek itthonról  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

Civil összefogás az NCA-ért
2008-09-19

Három nap alatt rekordszámú, vagyis 531 hazai civil szervezet biztosította támogatásáról azt a kezdeményezést, hogy 2009-ben a Nemzeti Civil Alapprogram rendelkezésére az NCA-törvényben meghatározott összeg álljon. Jelenleg ugyanis nem ez a helyzet: 2007-ben és 2008-ban az NCA felülről "befagyasztott" 6,8 milliárd forinttal gazdálkodott.

Az ügyben dr. Veres János pénzügyminiszter úrhoz írt közös levelünket 2008. szeptember 19-én délután a Pénzügyminisztériumot felkeresve adtuk át  Keller László államtitkár úrnak.
 
A tárgyalás során arra kaptunk ígéretet, hogy jövőre 6,8 milliárd (vagyis a jelenlegi "befagyasztott" szint) fölé megy majd az NCA támogatása. Ez jó hír. A bizonytalansági elemet az emelés konkrét összegének ismeretlensége jelenti. Döntést a jövő heti szerdai kormányülés hoz és így kerül majd beterjesztésre a költségvetés részeként a hónap végén az Országgyűlés elé.
 
Megítélésünk szerint egy időbeni és formájában jól eltalált, hatásos civil akcióról beszélhetünk és a támogatók nagy száma szemmel láthatóan figyelmen kívül nem hagyható tényezőnek bizonyult.
 
Szeretnénk mindazoknak köszönetet mondani, akik aláírásukkal támogatták ezt a jelentős civil kezdeményezést.
 
A további fejleményekről természetesen tájékoztatást adunk.

A levél az aláírók listájával

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat