Hírek > Hírek itthonról  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

Pályázat a spanyol-belga-magyar elnökségi trió logójának megtervezésére
2008-11-19

Spanyolország, Belgium és Magyarország közös pályázatot írt ki a 2010-2011-es spanyol-belga-magyar csoportos EU-elnökség közös logójának kialakítására. A pályázaton a három ország művészeti felsőoktatási intézményeinek nappali tagozatos hallgatói indulhatnak.

A csoportos elnökség szellemiségét, valamint az európai értékeket megjelenítő logótervet vár Magyarország, Spanyolország és Belgium művészeti és kreatív felsőoktatási intézményeinek hallgatóitól az Európai Unió 2010. január 1-jétől 2011. június 30-ig tartó csoportos elnökségének három tagállama. A pályázati kiírás értelmében minden pályázatnak három logót kell tartalmaznia, amely a közös motívum mellett a csoportos elnökséget alkotó országokra vonatkozó egyedi motívumokat is megjeleníti.

A logópályázaton a három ország művészeti felsőoktatási intézményeinek hallgatói vehetnek részt, így a magyarországi kiíró, a Miniszterelnöki Hivatal a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafikus Szakáról, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező és Vizuális Kommunikáció Szakáról, valamint a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának Formatervező, és a Művészeti Nevelés- és Sporttudományi Kar Képi Ábrázolás és Kézműves Szakáról várja a nappali tagozatos hallgatók jelentkezését.

A pályaművek közül 9-et a héttagú magyar zsűri, egyet pedig internetes szavazással a nagyközönség választ majd ki arra, hogy a másik két ország 10-10 nyertes pályaművével együtt 2009 február elején összeülő spanyol-magyar-belga zsűri elé kerüljön. A verseny győztes alkotását mindhárom tagország a csoportos elnökség szimbólumaként használja majd.

A pályázat magyarországi tíz nyertese 500 eurónak megfelelő pénzjutalomban részesül, míg a nemzetközi győztes díja 10 000 euró. Csoportos elnökség Az Európai Unió soros elnöklésében 2007 óta alkalmazzák a csoportos elnökség intézményét, melyben a feladatokat a tagállamok hármasával látják el, 18 hónapos periódusokban. A másfél év alatt a három tagállam 6-6 hónapig tölti be az elnöki tisztséget. Magyarország így elsőként a 2010-ben kezdődő csoportos elnökség keretében látja el az EU elnöki feladatait.

A részletes pályázati kiírás megtalálható a http://www.magyarorszag.hu/eulogo honlapon.

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat