Hírek > Pályázatok  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

Pályázat pedagógusoknak
Egész életen át tartó tanulás program / Comenius szakmai továbbképzés
2008-11-24

A pályázat célja: az oktatók készségeinek fejlesztése, a szakmai kompetenciák javítása nemzetközi környezetben. Az akció 1-6 hetes intenzív kurzusokon vagy szakmai és módszertani továbbképzési programokon való részvételhez nyújt egyéni ösztöndíjat pedagógusoknak.

Pályázásra jogosultak köre: Óvodai nevelők, általános és középiskolai tanárok, iskolaigazgatók, pályaválasztási tanácsadók, szaktanácsadók, oktatási tanácsadók, tantervfejlesztők, iskolával kapcsolatban álló nevelési szakemberek, kirekesztéssel fenyegetett tanulókkal, idénymunkások, vándorló életmódúak gyermekeinek az oktatásával vagy különleges tanulási igényű diákokkal foglalkozó oktatók, akik (a tanári diploma megszerzésétől számítva) szaktárgyukat a pályázat beadásakor már legalább 2 éve tanítják.

 

A továbbképzés helyszíne lehet:

·        a 27 európai uniós tagország

·        a 3 EFTA ország (Norvégia, Izland, Lichtenstein)

·        Törökország

 

Támogatható tevékenységek:

  • Általános továbbképző kurzusokon való részvétel
  • Nyelvtanár-továbbképző kurzusokon való részvétel
  • Comenius Hálózat vagy Comenius Többoldalú együttműködési projekt vagy a Nemzeti Iroda, illetve a közoktatás terén működő európai egyesület által szervezett olyan rendezvényen való részvétel, melynek programja megfelel az akció célkitűzéseinek
  • Szakmai konzultáció, hospitálás, illetve szakmai gyakorlat egy közoktatási intézményben vagy egy olyan szervezetnél, melynek tevékenysége fontos szerepet játszik a közoktatás területén (civil szervezetek, önkormányzatok, stb.)

 

A támogatás mértéke: Támogatást a tanfolyamdíjra (megpályázható a tanfolyam teljes költsége, maximum 150 euró/nap összeghatárig), az utazási és szállásköltségre, valamint olyan más megélhetési költségek fedezésére lehet kérni, melyek a szakmai továbbképzési tevékenységgel közvetlen összefüggésben merülnek fel. A támogatás pontos összege a látogatott tanfolyam típusától, időtartamától, valamint a résztvevők tényleges utazási költségeitől függ. A támogatás nem minden esetben fedezi a külföldi tartózkodás teljes költségét.

A támogatás részben utófinanszírozású. Nyertes pályázat esetén a tanfolyam megkezdése előtt az elnyert támogatás 80%-át kapja meg a pályázó, a támogatás fennmaradó részét a szerződésben foglaltak teljesítése után kapja meg.

 

Beadási határidő: 2009. január 16., 2009. április 30., 2009. szeptember 15.

 

A Comenius szakmai továbbképzés pedagógusoknak programon való részvétel a 229/2007 (VIII. 31.) kormányrendelet  alapján beszámít a pedagógusok számára kötelező, hétévenkénti továbbképzésbe.

 

A részletes pályázati felhívás és a szükséges űrlapok megtalálhatók a Tempus Közalapítvány honlapján: www.tka.hu.

 

További információ:

Tempus Közalapítvány

1093 Budapest, Lónyay u. 31.

Infóvonal: (06 1) 237 13 20

E-mail: info@tpf.hu

Internet: www.tka.hu

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat