Hírek > Hírek külföldről  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

Az Európai Bizottság 200 milliárd eurós intézkedéscsomagja
2008-11-27

A grémium 200 milliárd eurós (52 ezer miliárd forintos) csomagot hagyott jóvá a gazdasági válság hatásainak kezelésére, mely körülbelül a tagállamok GDP-jének 1,5%-át teszi ki.

A gazdaság helyreállítását szolgáló terv az összeg felhasználásán kívül rövidtávú intézkedéseket tartalmaz a fogyasztói és befektetői bizalom növelésére és a munkahelyek megőrzésére. A tervek szerint 6,3 milliárd euró (1,6 billió forint) gyorsított kifizetés formájában élénkíti a gazdaságot, 5 milliárdot (forintban 1,3 billió) pedig az autóipar fordíthat majd technológiai újításokra.

 

A szervezet a Európai Szociális Alap által nyújtott támogatásokat is reformálni kívánja: az országok korábban férhetnek majd hozzá a megpályázott pénzekhez, valamint az odaítélés feltételeit is egyszerűsítik.

 

A 2009- 2010-es évre szóló pénzügyi csomag 15%-át, azaz 30 milliárd eurót (7800 milliárd forintot) áll az Unió, a többit a tagállamoknak kel előteremtenie. A csomag életbelépéséhez szükséges a tagországok jóváhagyása – a döntésre a december 11-12-i EU csúcstalálkozón kerül sor.

 

Bővebb infó: http://europa.eu/press_room/press_packs/crisis/index_en.htm

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat