Hírek > Programfelhívások  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

Összeurópai internetes vita Európa jövőjéről – az Ön véleménye is számít!
2008-12-10

A júniusi európai parlamenti választások apropójából az Európai Állampolgári Konzultáció 2009 program (EEC 2009) szót ad az európai állampolgároknak, hogy az internet segítségével részt vehessenek azon az összeurópai vitán, melyen Európa jövője a tét.

Az EEC 2009 minden európainak megadja lehetőséget, hogy Európa gazdasági és szociális jövőjéről folytasson on-line eszmecserét a tagállamok nemzeti portáljain. A december 3-án indult program egy májusi európai állampolgári csúcstalálkozón tetőzik majd.

 

Mindenki saját tagországa honlapján mondhatja el véleményét az őt a leginkább érintő kérdésekről, megosztva nézeteit és ötleteit Európa jövőjével kapcsolatban. Az ötleteket a 27 tagországban három hétvégén át tartó Nemzeti Állampolgári Konzultációkon elemzik majd 2009 márciusában, 1500 találomra kiválasztott állampolgár segítségével. Ezen tanácskozások eredményét a május 10-11-i csúcstalálkozón kapja kézhez az Unió vezetése.

 

Az uniós politikusok többsége üdvözli a kezdeményezést, és egyetértenek abban, hogy be kell vonni Európa polgárságát az Európa jövőjéről folytatott megbeszélésekbe, hisz a kérdés mindenkit érint.

 

Ön is hozzájárulhat a beszélgetéshez a következő internetes oldalon:

www.european-citizens-consultations.eu

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat