Hírek > Hírek Brüsszelből  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

Európai Kiválósági Díjat kapott a magyar TézEUsz program
2009-01-12

A 2011-es soros elnökségre készülve a Külügyminisztérium által elindított diákoknak szóló TézEUsz 2011 program elnyerte a rangos Európai Kiválósági Díjat.

A nemzetközi zsűri által évente kiosztott European Excellence Award (EEA - Európai Kiválósági Díj) a kommunikációban elért kiemelkedő teljesítményt és az újító, kreatív kommunikációs programokat és stratégiákat díjazza. Az európai kitüntetést a Göncz Kinga külügyminiszter asszony gondnoksága alatt meghirdetett tanulmányi pályázat a „Kormányzati intézmények és pártok” kategóriában nyerte el. Ezzel a tavalyi évben hazánk lett az EEA egyetlen magyar díjazottja olyan programokat megelőzve, mint az Európai Bizottság Fenntartható Energia Európában 2005-2008 programja, Nagy-Britannia „Privacy matters” adatvédelmi programja, vagy Ausztria szintén fiataloknak szóló, demokratikus részvételt támogató programja.

 

A TézEUsz 2011 – Tézisek az EU-elnökségi stratégiához program a fiatalok bevonását célozza a 2011-es magyar EU elnökségre való felkészülésbe. A jelentkezők a magyar uniós elnökség kihívásaival kapcsolatban olyan európai jelentőségű kérdéseket boncolgattak, melyekkel véleményük szerint a magyar diplomáciának meg kell birkóznia 2011-ben.

 

A választható témakörök magukba foglaltak számos egész Európát érintő kérdést, politikával, gazdasággal és szociális ügyekkel kapcsolatban. Az aktuális témákat körüljáró dolgozatok pedig különböző megoldási javaslatokat tártak a bírák elé. Az idén másodszor megrendezett verseny több írásos és szóbeli fordulóból áll, az országos döntőre, melyen 25 továbbjutott diák vesz részt, 2009 márciusában kerül sor.

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat