Hírek > Hírek itthonról  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

"Kapcsold k(i)": országos energiatakarékossági kampány
2009-02-02

A Külügyminisztérium által indított és az Európai Bizottság által támogatott kampány négy héten keresztül figyelmezteti a lakosságot, hogy takarékoskodjon az energiával.

A kampány célja felhívni a figyelmünket arra, hogy, ha jobban odafigyelnek az otthoni elektromos eszközök használatára, a fűtésre és vízfogyasztásra, nemcsak a környezetünket, de pénztárcánkat is megkímélhetjük.

 

A kezdeményezés szlogenjével arra szólít fel minket, hogy a háztartásunkban fellelhető elektromos eszközöket ne hagyjuk készenléti állapotban, ne égessünk feleslegesen a villanyt, használjunk energiatakarékos izzókat és az újratölthető elemeket.

 

A kampány az energiapazarlást szeretné népszerűtlenné tenni a lakosság körében, ugyanis a szén-dioxid kibocsátás több mint egyharmadát a lakossági energiafelhasználás okozza, és ez a tény nagyban felelős a Földünket egyre inkább fenyegető klímaváltozásért is.

 

Az országos Kapcsold k(i)! program Budapesten és több vidéki városban indít Zöld Infónapokat és gerilla akciókat, a civil szervezeteket és a helyi közösségeket is bevonva az éghajlatváltozás elleni küzdelembe.

 

További információ: http://www.euvonal.hu/kapcsoldki

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat