Hírek > Olvasóink kérték  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

Rajzolj egy virágot! Egy nap és egy virág az értelmi fogyatékos emberekért
2009-04-17

A Kézenfogva Alapítvány május 1-jén az immár hagyományos „Fogadd el, fogadj el!” Családi Napján új módon is fel akarja hívni a figyelmet az értelmi és halmozottan fogyatékos emberek ügyére. Rajzolni hív mindenkit, aki szívesen részt vesz egy nagyszabású Guinness-rekordkísérletben.

A Kézenfogva Alapítvány azért indította el négy évvel ezelőtt a „Fogadd el, fogadj el” közvélemény-formáló programját, hogy közelebb hozza egymáshoz az ép és fogyatékos embereket, hogy találkozásokkal, közös programokkal oldja az előítéleteket. A Családi Nap programjai közül idén kiemelkedik egy nagyszabású Guinness-rekordkísérlet, melynek szlogenje: Rajzolj egy virágot! Az Alapítvány szeretné, ha a nap végére „virágba borulna” Budapesten a Felvonulási tér, azaz elkészülne az a virágos mező, aminek az elkészítésében a legtöbb ember vett részt.

 

A Családi Napon a Felvonulási téren kézműves foglalkozások, kirakodó vásár, különféle játékok, információs sátrak és egész nap színpadi produkciók várják majd az érdeklődőket. A Családi Nap évek óta egyben egy országjáró körút első állomása. Az elfogadás kamionja eddig 60 településen járt, idén 11 helyszínre látogat el. A fő cél, hogy a programok révén bemutassa, hogyan élnek az értelmi fogyatékos emberek. A kamion köré épülő programokat, eseményeket minden esetben helyi szervezetek szervezik, szorosan együttműködve egy-egy iskolával, a helyi önkormányzattal, fogyatékos intézményekkel és természetesen a Kézenfogva Alapítvánnyal. A kamionban kiállítás, számítógépes játékok, mozi sarok várja az érdeklődőket, a belsejét úgy alakítottuk ki, hogy az érdeklődők megtapasztalhassák, milyen az értelmi fogyatékos emberek élete, ízelítőt kaphassanak a mindennapjaikból és ezáltal érzelmileg közelebb kerülhessenek hozzájuk.

 

Időpont: 2009. május 1.

Helyszín: Budapest, Felvonulási tér

További információ: Kézenfogva Alapítvány

Telefon: (1) 215-5213

E-mail: kezenfogva@kezenfogva.hu

Internet: www.kezenfogva.hu

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat