Hírek > Hírek itthonról  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

"Értünk, velünk, civilekkel"
civil szervezetek állásfoglalás a 2009. évi európai parlamenti választásokról
2009-05-26

Az európai ügyek iránt elkötelezett civil szervezetek csoportja közös állásfoglalást dolgozott ki és hozott nyilvánosságra a 2009. évi európai parlamenti választások alkalmából. A kezdeményezők azt szeretnék, ha a Magyarországon 2009. június 7-én tartandó európai parlamenti választások értünk, rólunk, civilekről is szólna.

A listát állító 8 politikai párt EP képviselő-jelöltjeihez intézett dokumentum európai összefüggésekbe ágyazva civil társadalmi szempontból fontosnak tartott javaslatokat fogalmaz meg és ajánl a jelöltek figyelmébe.
 
Az állásfoglalást május 26-án Budapesten sajtótájékoztató keretében hozták nyilvánosságra, majd ezt követően a Deák téren ismertették a járókelőkkel.
 
Az állásfoglalást kidolgozó és aláíró civil szervezetek: Civilek az Európai Unióért Egyesület, EU Munkacsoport, Európa Ház, Európa Jövője Egyesület, Európa Mozgalom Magyar Tanácsa, Közép-Európai Club Pannónia Egyesület, Magyar Atlanti Tanács, Magyar Természetvédők Szövetsége, Mentálhigiénés Műhely, Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület, Páneurópa Jogász Unió, Partners Hungary Alapítvány, Szociális Innováció Alapítvány, Tudományos Ismeretterjesztő Társulat

Az állásfoglalás szövege magyarul
 
Az állásfoglalás szövege angolul

Tekintse meg képeinket!

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat