Hírek > Hírek Brüsszelből  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

MEGNYITOTTA KAPUIT AZ EU LEGFIATALABB ÜGYNÖKSÉGE
Vilnius ad otthont a Nemek Közötti Egyenlőség Európai Intézetének (EIGE)
2010-08-03

2010. június 20-tól látogatható a litván fővárosban az Európai Unió új ügynöksége, melynek célja az EU intézményei és a tagállamok támogatása a nemek közötti egyenlőség kérdéseiben. Az Intézet feladata többek között a nemekkel kapcsolatos kérdésekre vonatkozó összehasonlítható adatok gyűjtése és elemzése; módszertani eszközök kidolgozása, főképpen a nemek közötti esélyegyenlőség valamennyi szakpolitikába történő integrálásának elősegítése céljából, a kérdéssel foglalkozó szervezetek közötti információcsere és párbeszéd előmozdítása, valamint a téma társadalmi tudatosítása.

Hogyan kapcsolódhatunk be mi Magyarországról az intézet munkájába? Azon kívül, hogy a készülő tanulmányokat és elemzéseket olvashatjuk majd, két felhívásra is szeretnénk felhívni a figyelmet: július 31-ig még van lehetőségünk jelöléseket küldeni „Nők, akik hatnak Európára” kampány részeként. A jelölések alapján az intézet 12 hölgyet és történetét választja ki és jelenteti meg egy naptárban.

Ha ennél kreatívabbnak érezzük magunkat, akkor akár az EIGE logóját is megtervezhetjük. A kiírás feltételeiről bővebben az intézet honlapján olvashatunk.

További információ: http://www.eige.europa.eu

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat