Hírek > Hírek Brüsszelből  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

ELFOGADVA
EGSZB-vélemény a Duna-stratégiáról
2010-09-22

Többek között egy Budapesten rendezett civil rendezvény ajánlásaira figyelemmel készített véleményt a Duna-stratégiáról az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság. A dokumentumot a szervezet 465. plenáris ülésén fogadták el 2010. szeptember 16-án.

Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság eredetileg egyik magyar tagja javaslatára vette fel a Duna-stratégia ügyét napirendjére és állított fel munkabizottságot azért, hogy saját véleményt dolgozzon ki az ügyben. Az ügy fontosságát jelzi, hogy időközben az Európai Bizottság hivatalos felkérése is befutott véleményalkotásra kérve a szervezetet.

Az EGSZB-tagokból álló munkabizottság több fázisban, többek között budapesti kihelyezett ülésén készítette elő a dokumentumot (lásd: Nyílt meghallgatás Budapesten: http://www.eucivil.hu/article.php?pId=1821). A véleménynek két Duna-menti ország (magyar és román) jelentéstevője volt.

A 2010. február óta tartó folyamat fejeződött most be a jóváhagyással. A véleményt, mely többek között egy Dunai Civil Fórum létrehozására tesz javaslatot, a továbbiakban az Európai Bizottság használja a Duna-stratégiáról szóló dokumentum elkészítéséhez.

A dokumentum az interneten:
http://eescopinions.eesc.europa.eu/viewdoc.aspx?doc=\\esppub1\esp_public\ces\eco\eco277\hu\ces1168-2010_ac_hu.doc

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat