Hírek > Hírek Brüsszelből  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

ARANY CSILLAGOM!
Európa a polgárokért program díjazottjai
2010-11-24

Az Európa a polgárokért program az Európai Bizottság által működtetett pályázati rendszer. Az elsősorban civil szervezetek és önkormányzatok számára elérhető forrás egyik fontos feladata az állampolgárok bevonása az európai uniós folyamatokba. A Magyarországon is népszerű pályázat legjobbnak ítélt és megvalósult programjainak díjátadóját 2010. november 17-én tartották Brüsszelben.

Az Arany Csillag Díjat minden évben az Európa a polgárokért programban megvalósított legjobb projekteknek ítéli a nemzetközi zsűri. A 2010. évi díjazottak nyolcan vannak és a pályázati kiírás felosztását figyelembe véve - három kategóriában: testvérvárosi együttműködése, civil társadalmi programok és aktív európai megemlékezés kaptak elismerést. A civil társadalmi kategóriában egy olasz és egy francia civil szervezet vezette nemzetközi együttműködés lett 2010 arany csillaga. Az olasz szervezet bevándorlás és az emberi jogok ügyére koncentráló projektjével nyert, a francia kezdeményezés pedig egy középiskolásoknak a projekt alatt fejlesztett európai uniós oktatási segédanyaggal nyerte el a bírák tetszését.

Magyar díjazottja is volt az idei Arany Csillagnak. A Roma Sajtóközpont „Az elfelejtett Roma holokauszt” programja a túlélők visszaemlékezéseit dokumentálta. A magyar nyertes felszólalását az Európa Ház képviselője fordította angolra a díjátadó közönsége számára, önkéntes közreműködésben.

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat