Hírek > Nemzeti Fejlesztési Terv  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

A NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV SIKERE: A CIVILEKEN IS ÁLL
2002-07-08

A Nemzeti Fejlesztési Terv az a stratégiai dokumentum, amelyet Magyarországnak az Európai Unióból majdan érkező pénzügyi támogatások megszerzése érdekében el kell készíteni. Az EU-tól 2004-2006 között fejlesztési célokra kapott összeg az 1000-1500 milliárd forintot is elérheti.

A közelmúltban létrehozott Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások Hivatala fontos feladatának tekinti, hogy a terv elkészítése a lehető legszélesebb társadalmi véleménynyílvánítás eredményeként történjen meg. A tervet 2002. december 31-ig kell benyújtani az Európai Bizottságnak.

A Hivatal a dokumentum kidolgozása során kéri és várja a civil szervezetek véleményét, javaslatait is. A stratégiai kérdések véleményezése mellett lehetőség lesz arra is, hogy a konkrét tennivalókat és programokat tartalmazó un. Operatív Programok alakításában is állást foglaljanak a civilek.

A tervek szerint az Európa Ház 2002. július 31-én 10.00-12.00 óra között ezekről a kérdésekről konzultációt szervez civil szervezetek képviselői számára Budapesten a Hivatal vezetői részvételével. Meghívót külön küldünk.

További információ: www.euforium.hu

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat