Hírek > Beszámoló programokról  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

CIVILEK A DUNÁRÓL
2011-06-26

Regionális programja részeként az Európa Ház hazai civil szervezetek részvételével szervezett fórumot a Duna-stratégiáról 2011. június 24-én, kapcsolódva a nemzetközi Duna-nap eseményeihez.

A rendezvényen felszólalt Halm Tamás, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára, aki átfogó elemzést adott a Duna-stratégia elfogadásához vezető útról és a végleges stratégiában rejlő lehetőségekről. Morvai Horváth Hedvig a Nyugat-balkán országainak szemszögéből vizsgálta az új európai uniós stratégiai dokumentumot. Elmondta: a Duna-stratégiára úgy tekintenek az Európai Unió tagságra törekvő államokban, mint egy újabb kapcsolódási pontra, amely megerősítheti integrációs törekvéseiket. Azonban az EU-tagság elnyeréséig tartó túl hosszú időszak azt is eredményezheti, hogy a Nyugat-Balkánon jelenleg a politikai fősodornak számító európai dimenzió háttérbe szorul és az emberek elfordulnak az európai integrációtól.

 

A rendevényen Barabás Miklós, az Európa Ház igazgatója ismertette azt az öt ország civil szervezetei részvételével megvalósított és az Európai Unió támogatását élvező Duna-programot, melynek célja, hogy keretet teremtsen a civil szervezetek részvételének a Duna-stratégia megvalósításában. Ezt egy nemzetközi, Danubiana névre keresztelt civil hálózat létrehozásával kívánják elérni.

 

www.civildanubestrategy.eu

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat