Hírek > Hírek itthonról  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM ÉPÜLETÉBE IS EL LEHET LÁTOGATNI A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPOKON
2011-09-15

2011. szeptember 17-18-án a Kulturális Örökség Napjai keretében a Külügyminisztérium megnyitja kapuit az érdeklődő látogatók előtt.

A nyílt napokon a tárca munkatársai másfél órás sétán bemutatják a Világörökség részét képező budai Duna-parton található főépületet, annak építészeti megoldásait és művészeti értékeit. A látogatók a séta közben munkatársainktól rövid tájékoztatást kapnak a minisztériumi munka sajátosságairól, és bepillantást nyerhetnek a diplomáciai tevékenység hétköznapjaiba.

 

A 20-30 fős csoportok 20 percenként indulnak a Külügyminisztérium főbejáratától, szombaton és vasárnap 9.45 és 16.30 között. A 16:30 után érkező vendégeket már nem engedik be az épületbe. Az idegenvezetésen való részvételhez nincs szükség előzetes regisztrációra.

 

Az idegenvezetés útvonala: Aula – tetőterasz – Panoráma Terem (díszteríték bemutatása) – válságkezelő központ – konferencia terem – miniszteri előtér – miniszteri titkárság - miniszteri dolgozószoba – Andrássy terem – helyettes államtitkári iroda – márvány lépcsőház – télikert – könyvtár. A túra kb. 90 percet vesz igénybe.

 

Helyszín: Külügyminisztérium, 1027 Budapest, Bem rakpart 47.

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat