Hírek > Hírek Brüsszelből  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

KIOSZTOTTÁK AZ EGSZB 2011. ÉVI CIVIL DÍJÁT
2011-12-12

Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság minden évben olyan szervezeteket és programokat részesít elismerésben, amelyek előmozdítják a közös európai értékeket. 2011. évi Civil Díj átadására december 7-én került sor a szervezet plenáris ülésén.

Negyedik alkalommal osztotta ki díját az EGSZB. A Civil Díjat idén három szervezet kapta. Az 1989 óta működő Erasmus Diák Hálózat „Social Erasmus” programjáért kapott első díjat. Programjukon keresztül egy másik ország oktatási rendszerének megismerése mellett a résztvevő diák számára azt teszi lehetővé, hogy önkéntesként is segítsék a meglátogatott ország egy helyi közösségét.

 

A European Alternatives nemzetközi szervezet tizenöt országban megrendezett kéthetes Transzeurópa Fesztiváljáért érdemelt második díjat. Az európai integráció, szolidaritás és tolerancia jegyében megrendezett fesztiválra 12 országban került sor 2011 májusában.

 

Az Európai Iskolai Diákönkormányzatok Szervezőirodája (Organising Bureau of European School Student Unions) egy tizenöt országot érintő busztúráért érdemelte ki a Civil Díj harmadik helyét. „Light on the Right” nevű projektjük a diákjogokra hívta fel a figyelmet annak érdekében, hogy minél az elsősorban középiskolás korosztály minél aktívabban vegyen részt saját környezete és bővebb értelemben a közös Európa alakításában.

 

További információ:

http://www.eesc.europa.eu/?i=portal.en.organised-civil-society-prize-2011

 

Videó az átadási ceremóniáról:

http://www.eesc.europa.eu/?i=portal.en.videos.21045

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat