Hírek > Hírek itthonról  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

EYV2011: LEZÁRULT, FOLYTATÓDIK
2011-12-12

Nemzetközi és hazai konferencia is jelezte, hogy végéhez közeledik a 2011-es önkéntesév. Az Európai Bizottság által szervezett nemzetközi konferenciára Varsóban került sor 2011. december 1-2. között, a hazai kormányzati rendezésű eseményre pedig Budapesten került sor az önkéntesek nemzetközi napján, 2011. december 5-én.

Mindkét konferencia kiemelt eleme volt egy-egy dokumentum. Varsóban az önkéntesévet civil oldalról koordináló EYV2011 civil szövetség ismertette az év során hat munkacsoportban kidolgozott javaslatait (http://eucivil.hu/article.php?pId=2097). Budapesten pedig nyilvánosságra hozták a Nemzeti Önkéntes Stratégia tervezett szövegét (http://eucivil.hu/article.php?pId=2096).

 

Az önkéntességgel kapcsolatos programok azonban nem zárultak le a két konferenciával. Az Európa Ház önkéntes programja keretében december 9-én működtette az Önkéntesség Villamosát Budapesten a 2-es villamos vonalán, december 13-án a tavalyi iszapkatasztrófa sújtotta Devecserben és Kolontáron szervez közösségi programot, december 19-én pedig nemzetközi részvétellel konzultációt, ahol többek között szó lesz a hazai önkéntes stratégia tervezetéről.

 

Kapcsolódó cikkek:

Indul az Önkéntesség Villamosa

http://eyv2011.hu/?p=708

Veszprémben járt az Önkéntesség Labirintusa

http://eyv2011.hu/?p=682

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat