Hírek > Programfelhívások  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

ZÖLD HÉT 2003 - RAJZ- ÉS SZOBORVERSENY KIS- ÉS KÖZÉPISKOLÁSOKNAK
2003-01-23

Az Európai Bizottság Környezetvédelmi Fõigazgatóságának kezdeményezésére harmadszorra rendeznek rajz- és szoborversenyt 5-16 éves iskolások számára. A programban részt vehetnek az EU-tagországok és felvételüket kérõ országok iskolásai, így magyarországi fiatalok is.

A versenyt két kategóriában hirdetik meg: az 5-10 évesektõl olyan rajzot vagy festményt várnak, aminek fõ témája a víz; a 11-16 éves korosztály pedig újrahasznosított anyagok felhasználásával készült szobor készítésével bizonyíthatják kreativitásukat (itt a téma szabadon választott).

Az elkészült pályamûveket digitalizálni kell (fényképezni, scannelni) és eljuttatni A Bizottság Környzetvédelmi Fõigazgatóságához 2003. március 21-ig. A technikai részletekrõl részletesebben: http://greenweek.eun.org

A két kategória legjobbnak ítélt három-három alkotásának készítõjét brüsszeli úttal jutalmazzák. A díjazottak (kísérõjükkel) részt vehetnek a 2003. június 3-5. között megrendezett Európai Zöld Hét külön számukra szervezett eseményein, melynek fénypontja lesz a díjátadási ceremónia június 5-én, a Környezetvédelmi Világnapon.

Margot Wallström környezetvédelmi fõbiztos elmondta, hogy a Földet a fiataloktól vesszük kölcsön, és ha a felnõttek jobban figyelnének és reagálnának a fiatalok gondolataira a Föld egészségesebb lenne. Ezért is fontos, hogy tudjuk, mit gondolnak gyermekeink környezetünkrõl.

További információ:

Környezetvédelmi Fõigazgatóság: http://europa.eu.int/comm/dgs/environment/index_en.htm
Európai Iskolahálózat: http://www.eun.org
Európai Zöld Hét Honlap: http://europa.eu.int/comm/environment/greenweek/index.htm

Levelezési listára kerülés: Alexa Joyce, E-mail: alexa.joyce@eun.org

Szerző: EU Delegáció

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat