Hírek > Hírek itthonról  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

AZ ÖNKÉNTESSÉG LABIRINTUSA VESZPRÉMBAN, AZ ÖNKÉNTESSÉG VILLAMOSA BUDAPESTEN
2011-12-22

A december 5-i nemzetközi önkéntesnaphoz kapcsolódva több helyszínen, látványos formában hívta fel az önkéntesség fontosságára a figyelmet az Európa Ház.

Önkéntes programja részeként az Európa Ház az ország több pontján szervezett programokat az önkéntességről. 2011. december 1-én Salgótarján, Kecskemét és Pécs után a közép-dunántúli régióban, Veszprémben építették fel az Önkéntesség Európai Éve keretében zajló program részeként az Önkéntesség Labirintusát. A 100 négyzetméteres labirintusban a veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskola tanulói játékos formában, egy 10 pontos, az önkéntességgel kapcsolatos kvízre válaszolva bővíthették önkéntességgel kapcsolatos ismereteiket.

A résztvevő fiatalok két iskolai különóra keretében azokról az európai uniós pályázati lehetőségekről is információt kaptak, amelyekben oktatási intézmények pályázhatnak különböző nemzetközi (európai) együttműködésekkel, csereprogramokkal.

 

December 9-én a budapesti 2-es villamos vonalán működött az Önkéntesség Villamosa. A európai önkéntesév grafikai elemeivel díszített villamoson az utazóközönség érdeklődő tagjai információs anyagokat (és szaloncukrot) kaptak az Európa Ház önkénteseitől. Az utazás egyhangúságát kedvező értelemben megzavaró akció fogadtatása a szervezők szerint egyértelműen kedvező volt, sok utas számolt be saját önkéntes munkájáról.

 

December 13-án, az önkéntes program egyik utolsó hazai állomásaként az Európa Ház autóbuszos látogatást szervezett civil szervezetek részvételével a vörösiszap-katasztrófa sújtotta Devecserbe, ahol közösen állítottak karácsonyfát a helyi óvodában, iskolában és az idősek otthonában (erről lásd külön írásunkat).

 

Az Európa Ház önkéntes programja 2012-ben is folytatódik. A fejleményekről hírt adunk a Civil Európa Hírlevél és a www.eyv2011.hu hasábjain.

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat