Hírek > Programfelhívások  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

MEGHÍVÓ: EU-BŐVÍTÉS DÉLEBÉDRE
2012-02-13

A zaklatottnak nyugodtan nevezhető európai uniós fejlemények méltánytalanul háttérbe szorítani látszanak egy nem kevésbé fontos kérdést: az EU-bővítést. És itt nem csak Horvátország csatlakozására gondolunk, hanem az őt követni igyekvő nyugat-balkáni országok sorára is. Hazánk számára egyáltalán nem közömbös, milyen irányt és milyen sebességgel vesznek a bővítési fejlemények.

Ebben a folyamatban, a társadalmi támogatás biztosításában jelentős szerepet játszanak a civil szervezetek. Ezért az Európa Ház korábbi programsorozatát folytatva (legutóbbi állomása a 2011. júniusban Újvidéken szervezett konferencia volt: http://www.eucivil.hu/article.php?pId=1812) nemzetközi szemináriumot rendez Budapesten az EU-bővítésről, melyen örömmel vennénk részvételét.

 

A 2012. február 18-án (szombat) „Az Európai Unió bővítési politikája: kilátások és tévhitek” című rendezvényünkön itt lesznek a nyugat-balkáni térség civil szervezeteinek képviselői mellett az ügyben közvetlenül érintett EU-tagországok (Ausztria, Olaszország, Románia, Szlovákia és Szlovénia) civiljei is.

 

Bevezető előadást dr. Dérer Miklós, külpolitikai elemző, a Manfred Wörner Alapítvány igazgatója tart; őt Antonella Valmorbida, az Association of Local Democracy Agencies és Morvai-Horvát Hedvig, a European Fund for the Balkans képviselője követi.

Természetesen a résztvevők véleménynyilvánítására is számítunk

 

Háttéranyagról, angol-magyar szinkrontolmácsolásról és ebédről gondoskodunk. A programot az Európai Bizottság támogatja.

 

A részvétel ingyenes, előzetes regisztráció szükséges itt: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dEZQT0dBbk9WQm1XdjJRWEhFdGlneXc6MA#gid=0

Jelentkezési határidő: 2012. február 17. A jelentkezésről visszaigazolást minden résztvevőnek küldünk.

 

Időpont: 2012. február 18. (szombat), 10.00-13.00 óra

Helyszín: Hotel Mercure Metropol (1074 Budapest, Rákóczi út 58., legközelebbi metrómegálló: Blaha Lujza tér, M2)

Szervező: Európa Ház

További információ: info@eucivil.hu

Tel.: (1) 356-8440

Fax: (1) 356-8499

Jelentkezési lap: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dEZQT0dBbk9WQm1XdjJRWEhFdGlneXc6MA#gid=0

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat