Hírek > Civiliáda  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

ÖT ÉRV, AMIÉRT ÉRDEMES A CIVILIÁDA 2012-RE ELJÖNNI
2012-03-07

Időpont: 2012. március 8-9. (csütörtök-péntek) Helyszín: Aranytíz Kultúrház, 1051 Budapest, Arany János u. 10. Házigazda: Európa Ház

1. TALÁLKOZÓHELY

A Civiliáda célja, hogy lehetőséget biztosítson a civil szervezetek képviselői számára a kötetlen beszélgetésre, eszme- és tapasztalatcserére. Hívunk, várunk mindenkit, akit érdekel a szektor jelene és jövője, aki aktívan szeretne részt venni abban, hogy Magyarországot egy erős és független civil szektor jellemezze. Mindezt csakis a bizalom légkörében lehet elérni. A részvétel valamennyi programon ingyenes, előzetes regisztráció nem szükséges.

 

2. SZÍNVONALAS SZAKMAI PROGRAMOK

Az elmúlt időszakban számos változás következett be a hazai civil szervezetek működését szabályozó jogszabályokban is. Szakmai programjainkat úgy állítottuk össze, hogy előadóink segítségével reményeink szerint valamennyien megtalálhatjuk a kiutat a labirintusból. Szó lesz többek között a szektor jövőjéről, az un. civil törvényről és annak végrehajtásáról, a Nemzeti Együttműködési Alapról, de beszélünk az Európai Önkéntes Év (2011) tanulságairól és az Európai Állampolgári Kezdeményezésről is.

 

3. AZ ÖNKÉNTESSÉGRŐL MÁSKÉPP

Játékra hívunk minden fiatalt és idősebbet. A rendezvény bejáratánál, az információs pultnál veheti át az önkéntes labirintushoz tartozó útlevelét. A rendezvény helyszínén az önkéntességhez, az Önkéntesség Európai Évéhez kapcsolódóan 10 különböző kérdést és információs táblát rejtettünk el. Ha helyesen tölti ki útlevelét, választhat ajándékaink közül.

 

4. INGYENES SZOLGÁLTATÁSOK

Lehetőségeinkhez mérten idén is számos ingyenes szolgáltatással szeretnénk segíteni az érdeklődő civil szervezetek munkáját.

- Az ingyenes kiadványok asztalán bárki elhelyezheti saját bemutatkozó tájékoztatóját;

- A résztvevők megkapják a Civil Európa-Civil Magyarország nyomtatott hírlevelünk legfrissebb példányát;

- Szakmai háttéranyagot adunk a 2011 decemberében elfogadott un. civil törvényből következő gazdasági/pénzügyi kérdésekről;

- Minden érdeklődő összefoglalót kaphat a Nemzeti Együttműködési Alapról és az elektori rendszerről;

- Ha felkeresi a kiállítói standokat, ott szívesen fogadják és tájékoztatják.

- És végül, de nem utolsósorban a rendezvény alatt büfénkben ingyen fogyaszthat teát, kávét és pogácsát.

 

5. HASZNOS INFORMÁCIÓK EURÓPÁRÓL

Első kézből tájékozódhat európai uniós ügyekről, ha meglátogatja az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) kiállítói standját. Március 8-án (csütörtök) 11.30-14.00 óra között Joó Kinga, az EGSZB egyik magyar tagja válaszol kérdéseire.

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat