Hírek > Hírek itthonról  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

ÓVJA A KÖRNYEZETET! GYŰJTSÖN CSOKIPAPÍRT!
2012-08-10

Magyarországon elsőként indítottak gyűjtőprogramot 2012 májusában csokoládé csomagolóanyagok újrahasznosítására.

A Kraft Foods és a TerraCycle-lal közös program olyan hulladékanyagok gyűjtésére buzdít minden vállalkozó kedvű szervezetet és magánszemélyt, melyek eddig nem, vagy csak nehezen voltak újrahasznosíthatók. A Milka Csokoládé Brigád névvel indított akció célja, hogy a feldolgozott csokoládépapírok újrahasznosításával új, zöld és fenntartható termékek kerüljenek forgalomba. A gyűjtőprogram nemcsak környezettudatosságra és takarékosságra késztet, hanem egyúttal jótékonykodásra is lehetőséget nyújt a brigádok számára. A csomagolóanyagok visszaküldésének ösztönzése céljából ugyanis a beküldött csomagolások után a Milka és a TerraCycle pénzadományt juttat el a programban résztvevők által megjelölt nonprofit szervezetekhez.

 

A zömében műanyag-alapú csomagolásokból újszerű, környezetbarát termékek készülhetnek az újrahasznosítás után: műanyag használati tárgyak, táskák, hátizsákok, irattartók. A teljeskörű újrahasznosítás a legzöldebb hulladékkezelési módszerek közé sorolható és alternatívát kínál a hulladékégetés vagy a hulladéklerakás gyakorlatával szemben.

 

A gyűjtött csomagolásokat 100%- ban újrahasznosítják és minden csomagolásért 2 forintot adományoznak a regisztrált gyűjtők TerraCycle számlájára, amit félévente felajánlhatnak egy szabadon választott alapítványnak, jótékonysági intézménynek vagy iskolának. A program kiváló lehetőséget kínál arra, hogy megismertessék a gyerekeket a szelektív hulladékgyűjtéssel, a környezettudatossággal és egyben pénzt is gyűjtsenek közösségeknek.

A programban való részvételhez nem kell mást tenni, mint regisztrálni a www.terracycle.hu weboldalon.

-

A TerraCycle-t 2001-ben a magyar származású Tom Szaky alapította az Egyesült Államokban. Mára már több mint 20 országban 20 millió ember és számos vállalat részvételével működik sikeresen az általuk kifejlesztett újrahasznosítási program. A cég az elmúlt években a nem, vagy csak nehezen újrahasznosítható hulladékok összegyűjtésével és felhasználásával ezerötszáz féle új terméket hozott létre.

 

www.terracycle.hu

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat