Hírek > Hírek külföldről  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

AZ EURÓPAI UNIÓ NYERTE AZ OLIMPIÁT
2012-08-21

92 aranyérmet nyertek az EU-tagállamok sportolói a londoni olimpián.

A hivatalos statisztika országonként tartja nyilván az olimpián elért eredményeket, de ha az Európai Unió tagországainak összteljesítményét tekintjük és az érmeket összeszámoljuk, akkor az jön ki, hogy az Európai Unió végzett az éremtáblázat élén.

 

A 27 EU-tagállam mindegyikének szerepelt versenyzője a londoni olimpián: a legnagyobb csapata Nagy-Britanniának (564 fő), a legkisebb Máltának (5 fő) volt. Az EU-tagállamok összesítve és összesen 305 érmet nyertek: 92 aranyat, 104 ezüstöt és 109 bronzot; ezzel jócskán megelőzve a hivatalos éremtáblázaton első helyezett Egyesült Államokat (46 arany, 29 ezüst, 29 bronz) és Kínát (38, 27, 23).

 

Az EU-tagállamok közül Nagy-Britannia szerepelt a legjobban (29 arany, 17 ezüst, 19 bronz); ezzel a hivatalos kimutatásban harmadik lett. Magyarországot (a hivatalos éremtáblázat 9. helyezettje) négy ország előzi meg az EU-tagállamok közül: a már említett Nagy-Britannián kívül Németország, Franciaország és Olaszország.

 

Szinte az összes EU-tagállam versenyzői nyertek valamilyen érmet, Ausztria, Málta és Luxemburg azonban érem nélkül maradt.

 

A hivatalos éremtáblázat:

http://www.london2012.com/medals/medal-count/

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat