Hírek > Hírek Brüsszelből  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

A EURÓPAI UNIÓS KÖZÖS AGRÁRPOLITIKA 2013 UTÁN
2012-10-04

Az élelmiszerbiztonságnak kell meghatároznia a közös európai agrárpolitikát a jövőben, állítja a farmerek és mezőgazdasági szövetkezetek szervezete (Copa-Cogace) által megfoglamazott javaslat. A szervezet Budapesten tartott konferenciát 2012. október 1-3. között.

A javaslat hangsúlyozza, hogy a mezőgazdasági termelést a jövőben olyan helyzetbe kell hozni, hogy az hozzá tudjon járulni az Európai Unió gazdaságpolitikai elképzeléseit tartalmazó „Európa 2020” stratégia megvalósításához. Mindezt oly módon, hogy a mezőgazdasági termelés környezeti szempontból is fenntartható legyen.

A javaslat kiáll a Közös Agrárpolitika (KAP) fenntartása és megújítása mellett azzal a megjegyzéssel, hogy a rendszer egszerűsítésére vonatkozó elképzelések a gyakorlatban is valósuljanak meg. A direkt agrártámogatások egy részét környezetvédelmi intézkedésekhez kötnék. Az ún. „kizöldítéssel” kapcsolatban a javaslat azt támogatja, hogy a gazdálkodóknak nyíljon lehetősége arra, hogy a termelést összeegyeztessék az Európai Bizottság előterjesztésében szereplő környezeti előírásokkal.

A rendezvényen részt vett és felszólalt Staffan Nilsson, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság elnöke.

 

A Copa-Cogace javaslatai:
http://www.copa-cogeca.be/Download.ashx?ID=942222&fmt=pdf

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat