Hírek > Nemzeti Civil Alapprogram  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

A NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP MŰKÖDÉSI CÉLÚ PÁLYÁZATAINAK ELBÍRÁLÁSA
2012-10-04

[2012. szeptember 20.] 2012. március 29-én jelent meg a Nemzeti Együttműködési Alap „civil szervezetek működési célú támogatása” címmel kiírt pályázati csomag. Az elbírálás megtörtént. A beérkezett 7 322 db érvényes pályázatból 3 174 db pályázat részesül támogatásban összesen 1 684 289 752 Ft értékben.

A döntésekkel kapcsolatos adatok az alábbi linken elérhetők: http://civil.kormany.hu/nea-palyazati-kereso. A döntésről minden pályázó elektronikus úton értesítést kap a hitelesített döntési listák beérkezését követően.
A nyertes pályázókat az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő postán értesíti. A postai értesítések tartalmazzák majd a szerződések tervezetét, a szerződéskötés feltételeit és az ahhoz szükséges dokumentumok beküldési határidejét, módját.

Az Országgyűlés 2011. december 5-én fogadta el az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvényt, a Civil törvényt. E törvény keretében a civil szervezetek - egyesületek, alapítványok - működésének és szakmai tevékenységének támogatására életre hívták a Nemzeti Együttműködési Alapot. A NEA működési pályázata a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja, célja a civil szervezetek működéséhez, mindennapi életéhez való hozzájárulás.

Mivel a Wekerle Sándor Alapkezelő emberi erőforrások miniszterének hatáskörét érintő feladatai külön megállapodással és alapító okirat módosítással átkerültek a 2012. augusztus 16-án létrejött Emberi Erőforrás Támogatáskezelőhöz (Telefon: 06-1/ 882-6800, e-mail: info@emet.gov.hu), így a kifizetéseket már az új kezelő folyósítja.

http://civil.kormany.hu/megtortent-a-nemzeti-egyuttmukodesi-alap-mukodesi-celu-palyazatainak-elbiralasa

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat