Hírek > Programfelhívások  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

MÁR ITT VAN A KERTEK ALATT
2012-10-17

Nem először adunk hírt arról, hogy 2013 a Polgárok Európai Éve lesz. Az EU-s intézményekkel közös érdekünk, hogy mindez ne jól (vagy kevésbé jól) hangzó frázisok pufogtatását, hanem európai mindennapjainkban értelmes cselekvési lehetőséget jelentse. S hogy mit jelent mindez a gyakorlatban? Erről fogunk eszmét cserélni a „Platform az Európai Integrációért és a Civil Párbeszédért” hálózatunk következő nyílt ülésén, melyen minden érdeklődőt szívesen látunk.

Összejövetelünk időszerűségét az adja, hogy az Évvel kapcsolatos hivatalos EU-döntést a tervek szerint az Európai Parlament 2012. október 22-23-i plenáris ülése hozza meg, vagyis ennek ismeretében vitathatjuk meg teendőinket. Az EP elé kerülő dokumentum magyar nyelven itt található: http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2009_2014/documents/libe/dv/909/909610/909610hu.pdf

 

Program:

- Rendezvényünket Perger István, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének osztályvezetője nyitja meg.

- Brüsszeli helyzetjelentéssel Balogh György, Magyarország Brüsszeli Állandó EU-Képviseletének tanácsosa szolgál és természetesen a házigazda Európa Ház is megosztja az Évvel kapcsolatos tapasztalatait a résztvevőkkel.

 

Felkészülésüket elősegítendő felhívjuk figyelmüket a „Platform” 2012. április 25-i ülésén elfogadott és a Polgárok Európai Évével foglalkozó nyilatkozatára: http://eyoc2013.eu/wp-content/uploads/2012/08/12-04-25-platform-nyilatkozat-2013.pdf.

 

Rendezvényünk nyitott, a részvétel ingyenes, előzetes regisztráció szükséges. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük, hogy részvételi szándékát a regisztrációs lapon október 29-én 14.00 óráig jelezze.

 

Időpont: 2012. október 30. (kedd) 10.30-12.00 óra

Helyszíne: Európa Pont (az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének épületében)

Millenáris Park, 1024 Budapest, Lövőház u. 35. (a Mammut bevásárlóközpont mögött, legközelebbi metrómegálló: Széll Kálmán tér, M2)

Szervező: Platform az Európai Integrációért és a Civil Párbeszédért

Házigazda: Európa Ház

További információ: info@eucivil.hu

Jelentkezési lap:

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGdCT3VRUWtWdXNQdkpnOUlwcGFUQlE6MA

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat