Hírek > Hírek Brüsszelből  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

EURÓPAI DIÁKSZERVEZETEK AZ OKTATÁSI ÉS IFJÚSÁGI PROGRAMOK FINANSZÍROZÁSÁT FÉLTIK
2012-11-12

Jelenleg is zajlanak az Európai Unió következő hosszútávú költségvetésének előkészületei. A 2014-2020 közöttre tervezett költségvetési keret a hét év alatt 19 milliárd eurót szán oktatásra, képzésre, ifjúsági programokra és sportra.

A tervezett költségvetésről három diákszervezet, az Európai Hallgatói Fórum (AEGEE), az Erasmus Hallgatói Hálózat (ESN) és az Európai Hallgatói Önkormányzatok Szövetsége (ESU) által kiadott nyilatkozat szerint a költségvetés tervezetében szereplő 19 milliárd eurós, az Európai Unió oktatási és ifjúsági programjaira szánt összeg egy minimum összeg annak érdekében, hogy az átfogó, EU2020-nak hívott gazdaságfejlesztési program sikeres legyen.

A fiatalok cseréjét segítő ifjúsági és oktatási uniós programok nem csak ahhoz járulnak hozzá, hogy szakmai ismereteik mellett nyelve(k)et tanuljanak és megismerjék más országok kultúráját, de hosszú távon szolgálják elhelyeszkedésüket a munkaerőpiacon.

A három szervezet javaslata az, hogy az EU következő költségvetésében emeljék meg az oktatásra és képzésre jelenleg tervezett összeget.

http://www.esn.org/article/students-demand-secured-funding-erasmus-all-programme-2014-2020

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat