Hírek > Programfelhívások  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

POLGÁROK EURÓPAI ÉVE 2013 – KONZULTÁCIÓ
2013-02-12

Az év eleje egyben azt is jelentette, hogy kezdetét vette a Polgárok Európai Éve. Talán nem túlzás azt állítani, hogy határainkon belül szinte észrevétlenül. S hogy ez ne maradjon így, ezért mi, közvetlenül érintettek sokat tehetünk.

Az év központi gondolata az állampolgár. Pontosabban az aktív, cselekvő európai állampolgár. A Platform az Európai Integrációért és Civil Párbeszédért 2011 májusában éppen azzal a céllal alakult , hogy elősegítse a magyarországi civil szervezetek részvételét azokban a hazai és európai folyamatokban, mely az aktív állampolgársággal kapcsolatosak. A platformnak jelenleg 59 civil szervezet a tagja, rendezvényei nyitottak, azokon bármely érdeklődő civil szervezet részt vehet.

Hívjuk, várjuk a Platform következő rendezvényére, melyen szó lesz arról, hogyan is tudnánk a mindennapok nyelvére lefordítani az aktív állampolgárság fogalmát, milyen módon kapcsolódhatnak be a hazai civil szervezetek abba az európai civil összefogásba, mely a 2013-as Polgárok Európai Éve kapcsán jön létre. De szó lesz arról is, milyen konkrét események/rendezvények  megrendezésére kerül sor az évhez kapcsolódóan hazánkban és Európában.

A rendezvényen az aktív európai állampolgárság kérdéseiről \"helyzetbehozó\" bevezető előadást tart Tamás Pál szociológus, MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont.

Időpont: 2013. február 13. (szerda) 10.30-12.30 óra
Helyszín: az Európa Pont a Millenáris Parkban (1024 Budapest, Lövőház u. 35); legközelebbi metrómegálló: M2 - Széll Kálmán tér
Szervező: Európa Ház
E-mail: info@eucivil.hu

Jelentkezési lap:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGlySE9KaXhYQXg5X2VLVWdSVWhUQ1E6MA

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat