Hírek > Hírek Brüsszelből  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

KÖNNYŰ ELÉRNI, NEHÉZ ELHAGYNI
2013-02-26

Az Európai Bizottság 2012-ben immár hetedik alkalommal írt ki pályázatot, hogy megtalálja a tagállamokban azokat a kevésbé reklámozott, de felfedezésre érdemes régiókat, melyek pályázati úton elnyerhetik az ún. ,,European Destinations of Excellence’’ azaz nem teljesen magyaros hivatalos fordításban ,,Kiváló Európai Desztinációk” címet.

A programmal a Bizottság ösztönözni kívánja a fenntartható turizmusfejlesztési példákat és a szakmai kapcsolatok erősödését a díjazottak között. 2012/2013-ban a program célja a legjobb hazai akadálymentes úti célok felfedezése, vagyis azokat a különleges, még kevésbé ismert, de gyönyörű helyszíneket szeretnék felfedezni, melyeket „könnyű elérni, nehéz elhagyni”. A pályázaton legalább három települési önkormányzat (Budapest esetében három kerület), három turisztikai szolgáltató, egy turizmushoz vagy fogyatékkal élőkhöz kapcsolódó civil szervezet együttműködésére van szükség.

Az elismerő címet elnyerő magyarországi térség marketingeszközeinek fejlesztéséhez a Magyar Turizmus Zrt. 2 millió forint értékben járul hozzá. A nyertes térség részt vehet továbbá a 2013. évi Európai Turizmus Fórumon, ahol európai társaival átveheti a „Kiváló Európai Desztináció” díjat.

A pályázatról részletesen a http://eden.itthon.hu/hu/akadalymentes-turizmus-2012-2013 honlapon olvashat. A pályázat beadási határideje: 2013. február 28.

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat