Hírek > Hírek itthonról  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

ANTIRASSZISTA VILÁGNAP
2013-03-19

Minden évben március 21-én tartják az Antirasszista Világnapot. Az ENSZ 1966-ban nyilvánította ezt a napot a rasszista diszkrimináció ellenes fellépés nemzetközi napjává emléket állítva egy 1960-ban történt dél-afrikai apartheid-ellenes tüntetés 69 áldozatának.

Az idei év kiemelt témája az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosa javaslatára a rasszizmus visszaszorítása a sportban lesz. Erről március 21-én Genfben tartanak nemzetközi konferenciát a nemzetközi és az európai futballszövetséggel közösen és híres focisták aktív részvételével.

A holland székhelyű United antirasszista szervezet európai kampányt szervezett a világnap alkalmából. A március 16-24 között szervezett nemzetközi kampány naptárában Magyarország öt programmal szerepel. Ebbe nincs benne a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének hagyományos Radnóti Miklós Antirasszista Díj átadója március 21-én, illetve a szintén e napon tartott „Európa a rasszizmus ellen” program az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szervezésében az Európa Pontban.

A United kampánya:
http://weekagainstracism.eu/

A MEASZ rendezvénye:
http://www.antifasiszta.hu/hirek.php/1500

Európa a rasszizmus ellen:
http://ec.europa.eu/magyarorszag/news/agenda/20130228_antiraszista_vilagnap_hu.htm

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat