Hírek > Programfelhívások  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

KERESSÜK A KÖZÖS HANGOT - TANULJUK A DEMOKRÁCIÁT
2013-03-19

Civil Csoport Hétvége – Siófok, 2013. április 19-21.

A Civil Csoport Hétvége célja olyan csoporttér létrehozása, amely a résztvevőket hozzásegíti a demokratikusan szervezett közösségek működéséről, a demokrácia céljáról, kereteiről való inspiratív, közös gondolkodáshoz és tapasztalati tanuláshoz.

Az alapgondolata az, hogy a kisebb csoportokhoz hasonlóan, a társadalom, mint csoport működését is a tagok értékei, érdekei, a csoporthoz és egymáshoz való viszonyaik, valamint a csoportdinamika, összefoglalva a csoportok működésének szabályszerűségei határozzák meg. Ez a megközelítés, vagyis a csoportműködés szabályszerűségeinek felkutatása lehetőséget kínál a jelen társadalmi-politikai viszonyok új szempontokból való megértésére, és ennek nyomán, hozzájárulhat a változáshoz, vagyis egy élhetőbb, toleránsabb, önreflexívebb közösség, ország létrehozásához.

A szervezők és a rendezvény vezetői a csoportok működésében elméletben és gyakorlatban is képzett pszichológus, pszichoterapeuta szakemberek.  A részvétel politikai szemlélettől és értékrendtől független, rendezvényünk semmilyen formában sem kötődik politikai pártokhoz, vagy egyéb politikai célú szerveződésekhez.

További információ: www.civilcsoporthetvege.com
A Facebookon: https://www.facebook.com/events/230173430450095/?ref=ts&fref=ts

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat