Hírek > Nemzeti Civil Alapprogram  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

NEA PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ
2013-03-19

Regisztrációs lap postázása, pályázati díj átutalása, jelentés feltöltése. Csak e három mozzanat után kattintson a NEA szakmai pályázat véglegesítésére az EPER-ben.

Az Európa Ház az idei szakmai pályázatokról 2013. március 12-én szervezett tájékoztatót mintegy 70 érdeklődő civil szervezeti képviselő részvételével a XIII. kerületi Civilek Házában.

2013. február 25-én jelentek meg a NEA szakmai pályázatok. Pályázni csak elektronikusan lehet az eper.hu honlapon keresztül. Az öt kollégiumnál pályázati összege azonos: kollégiumonként 190 millió forint.

A kollégiumválasztásnál figyelni kell arra, hogy az a szervezet, amely idénre már pályázott működési támogatásra (a beadási határidő tavaly december volt), csak annál a kollégiumnál pályázhat szakmai programra, ahová működési pályázatát beadta. Itt rögtön hibát véthetünk, mivel az elektronikus pályázati felületen (www.eper.hu) a működési pályázat kollégiumától függetlenül mind az öt kollégium pályázatát ki lehet választani, és ha nem a megfelelő helyre és pályázatra kattintunk, akkor rögvest formai hibás lesz pályázatunk és elutasításra kerül.

Minden szervezetnek évente egyszer be kell nyújtania egy regisztrációs nyilatkozatot az EPER használatához. Ha már pályázott az idei működési pályázatra, akkor ezt a nyilatkozatot még egyszer nem kell beküldeni. Ha nem, akkor a regisztrációs nyilatkozatot (a www.eper.hu honlapon történt elektronikus regisztráció után) ki kell nyomtatni, cégszerűen aláírni és postán beküldeni. Ez az egyetlen pályázattal kapcsolatos tevékenység, ami papír alapon és postán megy, a többit elektronikusan lehet intézni.

Ebbe tartozik a pályázati díj megfizetése (2000 forint), abban az optimális esetben, ha interneten bankolunk, egyébként ez egy újabb sétát jelent, most a bankfiókunkba, ahol kezdeményezhetjük az átutalást (csak átutalni lehet, sárga csekk nincs). A pályázati díjat azoknak nem kell megfizetniük, akik az idei évre szóló NEA működési pályázaton részt vettek és ott megfizették az ott esedékes 3000 forintos pályázati díjat.

Szintén fontos formai feltétel, hogy az EPER-be fel kell tölteni a szervezet számviteli beszámolóját az előző lezárt évéről (ez alapesetben a 2011. év, de lehet a 2012-es is, ha az már rendelkezésre áll; ez utóbbi esetben a 2012-est kötelező használni). De ezt sem kell újra feltölteni, ha az már azt már egyszer 2012-ben feltöltésre került az EPER-be, vagy elérhető a birosag.hu honlapon.

Figyelem! A fenti három dokumentumot/tevékenységet a pályázat véglegesítése előtt el kell küldeni/át kell utalni/fel kell tölteni, különben a pályázat érvénytelen lesz.

Amikor a fentiek megvannak (és jelentős számban vannak olyan szervezetek, amelyeknek ezekből egyik lépést sem kell megtenniük, mert pályáztak a 2013-as NEA működési kiírásban és ezeket a kötelező köröket már letudták) akkor jöhet az EPER és a pályázat tartalmának elektronikus gondozása.

A rendszer nem új. Újdonság, hogy a Költségvetés fülön az EPER ma már hibát jelez és nem engedi véglegesíteni pályázatunkat, ha a  „Tételek részletezése” oszlopot nem töltöttük ki (pl. hány fő x hány nap x hány forint). Fontos, hogy itt minél világosabban, érthetőbben és nem utolsó sorban a szöveges részekkel összhangban írjuk le, mire mennyit tervezünk költeni.

Szintén ügyelni kell arra, hogy a „Támogatás adatai” fülön „vissza nem térítendő - előfinanszírozott” támogatást kérjünk. Ellenkező esetekben csak utólag, elszámolás után kapjuk meg egy esetleges nyertes pályázati támogatását („vissza nem térítendő - utófinanszírozottt”), vagy vissza kell fizetnünk az elnyert támogatást („visszatérítendő”).

Az Európa Ház ingyenes, a NEA szakmai pályázatokra vonatkozó tájékoztatója és segédlete:
http://www.eucivil.hu/pdf/01_nea_szakmai_tajekoztato_2013.pdf
http://www.eucivil.hu/pdf/02_nea_2013_szakmai_segedlet_tablazat.pdf

A NEA pályázati útmutató:
http://www.civil.info.hu/web/nea/palyazatok

A pályázatot itt kell beadni:
http://www.eper.hu

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat