Hírek > Pályázatok  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

DUNA VETÉLKEDŐ: A VÍZ NEM ISMER HATÁROKAT - PÁLYÁZAT
2013-03-26

Vetélkedő középiskolásoknak a Dunáról. Az első forduló határideje 2013. március 28.

2011-ben a magyar uniós elnökség idején került elfogadásra az Európai Unió Duna Régió Stratégiája, amelynek célja a régió gazdaságának, természeti környezetének, kulturális értékeinek és társadalmának fenntartható fejlesztése. Az elfogadott stratégia a Duna mentén élő emberek számára lehetőséget teremt egymás jobb megismerésére és megértésére: a Duna összeköti az országokat és az ott élő embereket.

A Duna-mentét sokszínű kulturális hagyományok, nagy kiterjedésű védett természeti, tájképi, kultúrtörténeti értékek jellemzik, amelyek védelme közös érdeke valamennyi országnak. Ezért a vetélkedő célja, hogy a középiskolások minél jobban megismerjék a Dunát, a Duna mellett élő embereket, azok kultúráját, természeti értékeit, fedezzék fel az emberek közötti együttműködés lehetőségeit.

A vetélkedőt Herczog Edit európai parlamenti képviselő hirdette meg a Tarsoly Ifjúságért Egyesület közreműködésével.

A vetélkedőre a középiskolák 3 fős csapatai jelentkezhetnek. Nevezési díj nincs!

A jelentkezés és a részvétel feltételei
A jelentkezéshez szükséges csapatonként egy segítő tanár is. Egy intézmény több csapattal is nevezhet. A vetélkedőre regisztrálni kell a felhívás megjelenésétől kezdődően a Tarsoly Ifjúságért Egyesület honlapján (www.tarsolyegyesulet.hu) megadottak szerint 2013. március 28-ig, az első forduló végéig.

Regisztrációs felület: http://tarsoly.v-comp.hu/
(Itt „Új fiók” létrehozásával lehet regisztrálni. Az adatoknál a \"Levelezési cím\"-hez a kapcsolattartó e-mail címét kell megadni!)
Az internetes feladatok itt lesznek elérhetők, a csapatok itt tájékozódhatnak a vetélkedő folyamatáról és érvényben lévő szabályairól.

A vetélkedő témakörei: A Duna földrajza, környezet- és természetvédelem. A Duna menti országok kultúrája (irodalom, történelem, néprajz, zene, építészet, képzőművészet). A dunai hajózás, vizes élőhelyek, nemzeti parkok, természetvédelmi és világörökségi helyszínek, történelmi helyek a Duna mentén. A víz szerepe és fontossága az ember életében. A Duna Stratégia szerepe, lehetőségei az EU és Magyarország életében.

A vetélkedő három fordulóból áll.

Fordulók:
A feladatokat a www.tarsolyegyesulet.hu honlapon tesszük közzé.

1. Internetes forduló:
Megjelenése az interneten: 2013. március 22. (A Víz Világnapja)
Megfejtési határidő: 2013. március 28. 24:00 óra

2. Internetes forduló:
Megjelenése az interneten: 2013. április 22. (A Föld Napja)
Megfejtési határidő: 2013. április 29. 24:00 óra

Értesítés az országos döntőbe jutásról: 2013. május 7–ig.

3. forduló: országos döntő: 2013. május 25. (szombat)

A továbbjutás feltétele, módja:
A döntőben csak az a csapat vehet részt, akitől minden fordulóban érkezik jó megoldás. A két forduló összesített eredményei alapján a tíz legtöbb pontot elérő csapat (iskolánként 1 csapat) juthat tovább az országos döntőbe.

Az eredmények közzétételének módja:
Az egyes fordulók eredményei, valamint a döntőbe került csapatok nevét a www.tarsolyegyesulet.hu honlapon lehet megtekinteni.

Nyeremények:
Az 1 helyezett csapat és segítő tanára egy 4 napos (2 éjszaka hotelben) strasbourgi autóbuszos tanulmányút, várhatóan 2013. június végén, július elején.

További díjak: tárgyjutalmak.

www.tarsolyegyesulet.hu

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat