Hírek > Pályázatok  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

EUROSCOLA KVÍZJÁTÉK
2013-04-09

Indul az Euroscola kvízjáték. Fődíj: utazás Franciaországba, az Európai Parlament strasbourgi székhelyére.

2013. április 15 és május 3. között tesztelhetik tudásukat az Európai Unióról középiskolások az Euroscola kvízjátékban. A versenyen 16-18 éves középiskolások vehetnek részt csapatban.

A játékban részt vevőknek az euroscola.hu honlapon kell regisztrálniuk (egy vezetőtanár bevonása szükséges), ahol online feltett harminc kérdésre kell válaszolniuk. A kvízjáték folyamatosan elérhető, de április 15 – május 3. között úgynevezett versenyidőszak. Az ekkor kitöltött kérdőívek eredménye alapján a legjobban teljesítő középiskolás csapat elutazhat az Európai Parlament strasbourgi székhelyére, ahol egy egynapos rendezvényen vehetnek részt a parlament épületében.

Mivel az Euroscola-program találkozójának tárgyalási nyelve az angol, francia, illetve német, ezért a programban való részvétel feltétele a fenti nyelvek egyikének magas szintű ismerete.

Az Euroscola-programra 2013-2014 tanévtől az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája által működtetett online Euroscola-játékon elért eredmény alapján lehet bekerülni.

www.euroscola.hu

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat