Hírek > Pályázatok  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

STOCKHOLMI IFJÚSÁGI VÍZ DÍJ
2013-04-09

Ifjúsági verseny középiskolásoknak. Jelentkezési határidő: 2013. április 21.

Az 1997-ben alapított Stockholmi Ifjúsági Víz Díj (Stockholm Junior Water Prize, SJWP) egyike a legismertebb nemzetközi ifjúsági díjaknak a vízügy területén. Ezen a különleges, magas színvonalú versenyen, ami része az évente megrendezett Víz Világhétnek, hatalmas megtiszteltetés részt venni. Védnöke Viktória, a svéd koronahercegnő, aki találkozik a döntő résztvevőivel és személyesen adja át a győztesnek járó díjat. Továbbá, nem utolsó sorban, a nyertes jutalomként 5000 dollárt és egy kristályszobrot kap. A stockholmi döntőben az egyes országok versenyének első helyezettje indulhat. A pályaművek olyan helyi, regionális, országos vagy globális témával foglalkozhatnak, melyeknek környezetvédelmi, tudományos, társadalmi, vagy műszaki jelentőségük van. A verseny angol nyelven zajlik. Világszerte minden évben több ezer, 15-20 év közötti, középiskolai tanulmányokat folytató fiatal vesz részt ebben a vetélkedőben. Az esemény egyúttal kiváló eszköze a víz-, illetve a környezet védelmére, a környezettudatosságra irányuló figyelem felkeltésének.

A hazai verseny

Magyarország versenyzője első ízben 2013-ban szerepelhet a Stockholm Junior Water Prize döntőjében. A hazai versenyt a GWP Magyarország Közhasznú Alapítvány szervezi, számos partnerszervezet segítségével és támogatásával. Védnöke Kovács Péter, vízügyért felelős helyettes államtitkár, Vidékfejlesztési Minisztérium.

Nevezni a www.ifivizdij.hu honlapon keresztül történő regisztrációval, valamint egy angol nyelvű maximum 20 oldalas pályamű és a nevezési lap beküldésével lehet. A jelentkezési határidő 2013. április 21. A pályaművek olyan helyi, regionális, országos vagy globális témával foglalkozhatnak, melyeknek környezetvédelmi, tudományos, társadalmi, vagy műszaki jelentőségük van. Nevezni egyénileg, vagy maximum háromfős csapattal lehet.

A hazai döntő megrendezésére 2013. június 1-jén kerül sor. A nyertes (csapat) képviseli Magyarországot a szeptember első hetében, Stockholmban a Víz Világhét során megrendezendő kerülő nemzetközi döntőn. Költségeit a versenyszervezők fedezik. A részvétel egyben a nyertes kötelezettsége is.

További információ:
www.ifivizdij.hu

A nemzetközi verseny honlapja:
www.siwi.org/stockholmjuniorwaterprize

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat