Hírek > Programfelhívások  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

MEGHÍVÓ AZ ALLIANCE HU 3 MUNKACSOPORTJÁNAK ÜLÉSÉRE
2013-06-13

Polgárok Európai Éve: három a magyar igazság. 2013. június 26-án.

Hibát követ el, aki azt gondolja, hogy a hazai civilek elkötelezett csoportjának nincs mondanivalója a Polgárok Európai Éve kapcsán. Külön cikkünkben beszámolunk arról (http://www.eucivil.hu/article.php?pId=2282), mire jutottak a kérdéssel foglalkozó munkacsoport tagjai legutóbbi, június 12-i ülésükön. S a nyári szünet, pontosabban az európai szintű műhelymunkát a vadonatúj EU-tagállam fővárosában, Zágrábban július elején összegző tanácskozás előtt még egy hazai nekirugaszkodás következik. Erre a nyitott szívű, harmadik alkalommal tető alá hozott rendezvényünkre invitáljuk.

Az interaktivitást nem csak szavakban hirdető összejövetelünkön most olyan kérdéseket veszünk górcső alá, mint pl. valójában szeretnénk-e, hogy befogadó jellegű legyen az európai állampolgárság (más szóval: ne csak a tagállamok polgárai lehessenek automatikusan európai állampolgárok)? És ha a válaszunk igen, akkor ők is velünk azonos jogokat élvezzenek-e? De elkalandozhatunk olyan területekre is, hogy az európai uniós politikák (és pályázatok) valóban szívügyüknek érzik-e a sokszínűség, a változatosság támogatását a gyakorlatban?

Szóval lesz megbeszélnivalónk bőven műhelybeszélgetés-sorozatunk záró összejövetelén. A részvétel nyitott, de előzetes regisztráció szükséges június 24-ig.

Időpont: 2013. június 26. (szerda) 11.00-13.00 óra
Helyszín: Európa Pont (Európa Pont (Millenáris Park, 1024 Budapest, Lövőház u. 35., legközelebbi metrómegálló: Széll Kálmán tér, M2)
Szervező: Alliance HU
Vitavezető: Barabás Emese
Jelentkezési lap:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHhYeFpMYnMzVkk0emZjOUYzdVBUWHc6MA&ifq

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat