Hírek > Hírek Brüsszelből  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

KÉT ÚJ EURÓPAI POLGÁRI KEZDEMÉNYEZÉS
2013-06-28

Júniusban kettővel bővült az európai polgári kezdeményezések (eci) köre.

Az „ACT 4 Growth” kezdeményezés nevéből első ránézésre ember nem mondaná meg, hogy célja a női egyenjogúság érvényre juttatása az üzleti életben, pedig így van. A kezdeményezés konkrét célja egy, a nők üzleti részvételét elősegítő iroda felállítása, az üzleti életben szerepet vállaló nők helyzetének kutatása, és a jelenleg is érvényben lévő nemek közötti egyenlőséget biztosító szabályok betartatása.

A kezdeményezés felelőse (az eci-knél kötelező állampolgári bizottság vezetője) Madi Sharma, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság egyik brit tagja.

http://www.act4growth.org/

„Teach for Youth -- Upgrade to Erasmus 2.0” kezdeményezés az oktatásról szól. Azt szeretné elérni, hogy friss diplomások pályájuk elején néhány évet hátrányos helyzetű térségek iskoláiban tölthessenek tanítással és a tanulók nyelvi képzésével.

http://teachforyouth.wix.com/teachforyouth

Tapasztalatunk szerint jelenleg egyik kezdeményezéshez sem lehet online aláírást gyűjteni. Az érvényességhez szükséges egyik feltételt, az egy millió aláírást a kezdeményezéseknek 2014 júniusáig kell teljesíteniük.

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat