Hírek > Hírek külföldről  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

DÍJ A SZOCIÁLIS INTEGRÁCIÓÉRT
2013-07-16

2013. június 27-én tartották Bécsben a Szociális Integrációért Díj gálaestjét. Összesen 35 civil szervezet kapott díjat, köztük több magyar kezdeményezés.

2007 óta minden második évben díjjal jutalmazza az osztrák banki hátterű Erste Alapítvány a közép-kelet európai térség szociális kezdeményezéseit. Az idén 35 pályaművet díjaztak, amelyek összesen 616 ezer euró támogatásban is részesültek.

Az idei kiírás fődíját és a vele járó negyvenezer eurós (12 millió forintos) pénzjutalmat a Kis emberek nevű román egyesület nyerte, akik rákos gyerekek segítésével foglalkoznak. Második helyezett lett a Szlovén filantrópia szervezet bevándorlókat segítő programja. Megosztott harmadik helyet kapott az osztrák KAMA migráns-programja, illetve a magyar Káva színház drámapedagógiai programja.

Az idei 35 díjazott 11 országot (Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Cseh Köztársaság, Horvátország, Koszovó, Macedónia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Szerbia, Szlovákia) képvisel és összesen 616 ezer euró pénzjutalomban részesült.

A további magyarországi díjazottak között van a Társaság a szabadságjogokért roma jogsegély tevékenysége Gyöngyöspatán illetve a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány biobrikett-gyártó telepe Told községben. Ez utóbbi projekt nem szűkölködik az elismerésben: idén elnyerte a szintén osztrák hátterű SozialMarie pályázat első díját.

Az ünnepség átadása különleges esemény, ugyanis a díj egy tengeri sünről mintázott, 635 hegyes fémtüskével díszített gömb, amit csak kesztyűvel lehet átadni illetve átvenni, azt szimbolizálva, hogy a legkeményebb szociális és társadalmi kérdésekre is van megoldás, csak kellő gondossággal kell hozzájuk állni.
Az elmúlt négy felhívásban az Erste Alapítvány több mint 1 millió eurót osztott szét a díjazottak között.

Az Erste Alapítvány Szociális Integráció Díja:
http://www.erstestiftung.org/blog/first-prize-winner-i-am-not-afraid/

A SozialMarie idei díjazottjai:
http://sozialmarie.org/dijazottak_2013

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat