Hírek > Programfelhívások  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

KONFERENCIA: EURÓPA A POLGÁROKÉRT - A POLGÁROK EURÓPÁÉRT
2013-07-29

Hogyan éljük meg az európaiságunkat? Mit jelent az Európai Unió polgárának lenni a mindennapokban? Jogokat? Lehetőségeket? Közös történelmi és kulturális gyökereket? A demokrácia gyakorlását? Milyen válaszokkal szolgálnak ezekre a kérdésekre az Európa a polgárokért projektek résztvevőinek tapasztalatai? Ezekről a kérdésekről lesz szó a Tempus Közalapítvány konferenciáján.

A program elsősorban önkormányzatok és nonprofit, civil szervezetek számára nyújt támogatást olyan nemzetközi együttműködések megvalósításához, melyek lehetőséget teremtenek a különböző országokban, különböző körülmények között élő emberek számára a találkozásra, az őket érintő európai uniós kérdések megvitatására, tapasztalatcserére. A legfontosabb témák között szerepelnek az Unió értékei, a részvétel és a demokrácia, az interkulturális párbeszéd, az európai jólét (munka, társadalmi kohézió és fenntarthatóság), valamint az EU politikák hatása a társadalomra.
Magyarország a program legaktívabb országai közé tartozik, évente mintegy 70 magyar koordinálású projekt nyer támogatást.

A rendezvényen való részvétel díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges. Regisztrációra 2013. augusztus második felétől lesz lehetőség a Tempus Közalapítvány honlapján.

A részvétel előzetes szándékát most is lehet jelezni (az előjelentkezés nem számít regisztrációnak, a jelentkezőknek értesítést küldenek a regisztráció megnyitásakor).

Időpont: 2013. október 16.
Helyszín: Budapest (pontos helyszín később)
Szervező: Tempus Közalapítvány
További információ:
http://www.tpf.hu/pages/eventlist/index.php?page_id=754

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat