Hírek > Hírek Brüsszelből  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

AZ EURÓPAI TANULÁS KAPUJA
2013-10-10

2013. szeptember 25-én kezdte meg működését az Európai Bizottság új oktatási honlapja, ahol szabadon felhasználható tartalmakat lehet megosztani. Cél a digitális tanulás.

A Nyílt Oktatás Európa (Open Education Europa) honlap fő célkitűzése, hogy összekapcsolja az összes létező szabadfelhasználású tananyagot és azokat elérhetővé tegye a tanulni vágyók, tanárok és kutatók  számára.

Az Európai Bizottság sajtóközleménye szerint a digitális átállás a felsőoktatást is kihívások elé állítja: mivel a következő évtizedben jelentős mértékben nőni fog a diákok száma, az egyetemeknek is korszerűsíteniük kell hagyományos oktatási módszereiket, a személyes jelenlétet kombinálva az online oktatási eszközökkel – például nyitott online tömegkurzusok (MOOC) formájában, melyek keretében a diákok bárhol, bármikor és bármilyen eszközzel hozzáférhetnek az oktatáshoz.

A portál a 2002 óta működő, szintén az Európai Bizottság által működtetett elearningeuropa.info honlapon alapszik. Jelenleg közel 38 000 regisztrált felhasználóval és havi 55 000 látogatóval rendelkezik az oldal.

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-13-859_hu.htm

Open Education Europa:
http://www.openeducationeuropa.eu/hu/home_new

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat