Hírek > Hírek Brüsszelből  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

FELMÉRÉS: AZ EURÓPAI CIVIL TÁRSADALOM HÁZA
2014-01-16

Egy közelmúltbeli, az Európai Unió egészére vonatkozóan elvégzett felmérés szerint a több mint 30 000 válaszadónak csak valamivel több mint egyharmada érzi úgy, hogy megfelelően van tájékoztatva az állampolgárként őt megillető jogairól. Az elmúlt évek során folyamatosan csökkent az Európai Unió iránti bizalom, noha összességében azért e bizalom nagysága meghaladja az állampolgároknak a saját nemzeti kormányaikba vetett bizalmát.

Másfelől a polgárok sokat várnak az EU-tól, például ami a gazdasági válság hatásainak leküzdésére irányuló intézkedések hatékonyságát illeti. Ezzel összefüggésben az EU folyamatosan keresi annak lehetőségeit, hogy miként vonhatná be még inkább a nyilvánosságot az uniós ügyekbe, és hogy miként növelhetné az uniós közpolitikai döntéshozatali folyamatokban való részvételt. A civil társadalmi szervezetek meghatározó szerepet játszanak ezekben az erőfeszítésekben, mivel kapcsolódási pontot jelentenek az állampolgárok és az uniós intézmények között.

Annak érdekében, hogy jobban meg lehessen érteni a polgárok és a civil társadalom igényeit, az Európai Bizottság Kommunikációs Főigazgatósága megbízta az ICF GHK-t és a Technopolis-t, hogy készítsen tanulmányt az Európai Civil Társadalom Házának létrehozásáról.

Ennek keretében kerül sor a mostani felmérésre is, amelyhez civil szervezetek hozzászólását várják. Az űrlapot magyarul is ki lehet tölteni a 2014. január 31-i határidőig itt:

http://www.ghkint.com/surveys/civilsocietyorganisations-hu/

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat