Hírek > Hírek itthonról  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

HAZÁNK TÍZÉVES UNIÓS TAGSÁGÁHOZ KAPCSOLÓDÓ ESSZÉPÁLYÁZAT
2014-02-19

2014. május 1-jén lesz tíz éve, hogy hazánk az Európai Unió tagja lett. Az uniós tagság valamennyiünk életében változásokat hozott. A Külügyminisztérium számvetésre, közös múltidézésre hívja fel a magyar polgárokat, egyetemistákat, és a csatlakozási évfordulóhoz kapcsolódóan lakossági- és egyetemista esszépályázatot hirdet.

A lakossági esszépályázaton bárki részt vehet. A pályázóknak 3-10 oldalas írásokban kell visszaemlékezniük arra, hogy milyen változások következtek be életükben az EU-csatlakozást követően.

Az egyetemistáknak szóló pályázaton felsőoktatási intézmények nappali tagozatos diákjai vehetnek részt három témában: a 10 éves uniós tagság értékelése magyar szempontból; a magyar uniós tagság humán dimenziója; illetve milyen Európához csatlakoztunk, milyen ma az Unió és milyen Európát szeretnék a jövőben?

A pályázatokat a témák szakértőiből, kutatókból, újságíróból, valamint az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a Külügyminisztérium képviselőiből álló szakmai zsűri bírálja el.

A lakossági esszépályázat fődíja egy háromnapos családi brüsszeli utazás, az egyetemista pályázat első díja egy brüsszeli tanulmányút lesz. A nyertes pályázók ezen kívül meghívást kapnak majd a tízéves uniós tagsághoz kapcsolódó kiemelt kormányzati rendezvényekre.

Mindkét pályázat esetében 2014. március 17-ig várja a Külügyminisztérium a pályaműveket az eu10@mfa.gov.hu e-mail címen.

Pályázati felhívás lakossági esszépályázatra:
http://eu.kormany.hu/download/b/18/90000/Lakoss%C3%A1gi%20essz%C3%A9p%C3%A1ly%C3%A1zatra%20felh%C3%ADv%C3%A1s%20EU10.pdf

Pályázati felhívás egyetemistáknak, főiskolásoknak:
http://eu.kormany.hu/download/c/18/90000/P%C3%A1ly%C3%A1zati%20felh%C3%ADv%C3%A1s%20egyetemist%C3%A1knak%20EU10.pdf

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat