Hírek > Hírek Brüsszelből  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

AZ EURÓPA A POLGÁROKÉRT PROGRAMOT JÓVÁHAGYTA AZ EURÓPAI TANÁCS
2014-04-23

2014. április 15-én az Európai Tanács egyhangúan jóváhagyta a 2014-2020 közötti Európa a polgárokért programot.

Hamarosan megjelenhetnek az Európa a polgárokért program pályázati kiírásai, miután az EU-tagállamok jóváhagyták a programot. A csúszás okairól korábban itt értekeztünk: http://www.eucivil.hu/article.php?pId=2417

 

A program egyik kiemelt témája, egyben pályázati kategóriája az európai emlékezet, ami a diktatúrák történelmi emlékezetén keresztül, abból tanulva kívánja erősíteni az európai békét. A demokratikus és civil részvétel téma célja az Európai Unió döntéshozatalának megismertetése, a civil társadalom részvétele és az állampolgárok felelős és demokratikus módon történő bevonása az európai integrációs folyamatokba.

 

A tervek szerint az Európai Tanács által elfogadott rendelet április végéig jelenik meg az Európai Unió Hivatalos Lapjában és a megjelenés napján lép hatályba. Ezután május elején áll fel a programot felügyelő bizottság, amely többek között meghatározza az idei kiírás prioritásait és ekkor jelennek majd meg a konkrét pályázati információk is.

 

Az Európa a polgárokért program idei első beadási határideje előreláthatóan 2014. június 4-e lesz (testvérvárosi és emlékezet-projektek), a második kör határidejét 2014. szeptember 1-re teszik, ami már kiegészül civil szervezeti pályázatokkal is.

 

További információ:

http://ec.europa.eu/citizenship/

http://eacea.ec.europa.eu/europe-for-citizens_en

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat