Hírek > Programfelhívások  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

Meghívó a "Középpontban az állampolgár" című európai uniós programra - 2015. január 23. (péntek)
2015-01-19

Folytatjuk eszmecsere-sorozatunkat, melyben tágabb hazánk, Európa napirenden lévő kérdéseit vesszük górcső alá. Évnyitó alkalmunk jó lehetőséget kínál két, egymáshoz számos szállal kötődő fejlemény megvitatására.

1. A 2014 májusában tartott európai parlamenti választások eredményeként sok fontos változás történt; megújult az EU intézményrendszere. Mit jelent mindez a gyakorlatban? Több vagy más, így állampolgár barátabb Európai Uniót tapasztalhatunk a mindennapokban? Egyáltalán: csak a passzív tudomásulvételre szorítkozik szerepünk, ha a több mint 10 éves EU-tag Magyarországon a következményekről és a lehetőségekről beszélünk.
Vendégünk, PÓCS BALÁZS külpolitikai újságíró lesz segítségünkre a kérdések megválaszolásában.

2. A gyorsan változó európai színtéren a civilek is keresik helyüket. Ennek egyik jele az a kezdeményezés - a 2013-as "Polgárok Európai Éve" tapasztalataira építve -, "Civil Society Europe" néven össze kívánja fogni az európai szinten működő civil hálózatokat, koordinálni tevékenységüket. Elképzelésük angol nyelvű ismertetőjét mellékelten küldjük. Ebből az is kitetszik, hogy a szervezők széles körű és nem csak az európai szinten működő civil szervezetek bekapcsolódására gondolnak. A hogyanra egyelőre nincs válasz. Összejövetelünket fel kívánjuk használni az új kezdeményezés megvitatására, bekapcsolódási lehetőségeink feltérképezésére. Izgalmasnak ígérkező feladat.
Örömmel vennénk részvételét rendezvényünkön. Hangsúlyosan számítunk az európai civil ernyőszervezetek magyarországi tagjai, valamint a "Társadalmi Fórum az Európai Integrációért és a Civil Párbeszédért" hálózatot alkotók képviselőinek részvételére, de szívesen látunk minden érdeklődőt.

Rendezvényünk időpontja:
2015. január 23. (péntek) 11.00-12.30 óra
helyszíne: az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének földszinti tanácskozóterme
(Európa Pont, Millenáris Park, 1024 Budapest, Lövőház u. 35.)

Kérjük, hogy részvételi szándékát itt jelezze:
https://docs.google.com/forms/d/16wAKvju21yU6hP_ELt4ApNF42gUG5mxgfAh14GbDai4/viewform?usp=send_form

Háttéranyag:
http://www.eucivil.hu/pdf/building_civil_society_europe.pdf

Részvételére számítva üdvözli a házigazda Európa Ház.

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat