Hírek > Hírek itthonról  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

ÚJRA LEHET JELÖLNI A CIVIL CITROM DÍJRA
2016-01-07

A Civil Citrom Díj a magyarországi harmadik szektor egyfajta önszerveződése és kifejezési módja, információs és civil értékítéleti felülete. Fricska, amellyel a civil szervezetek, vezetők, önkéntesek, szakemberek “jelölései” (javaslatai) alapján évente megítélt címet (minősítést) adunk az ezt “kiérdemlő” személyeknek, szervezeteknek, intézményeknek, a civil valóság egyes elemeinek. A díjat a tárgyévben a civil-nonprofit szektor politikai függetlenségére, autonómiájára, közfeladat-ellátásban való egyenlő esélyű részvételére, támogatási rendszerének tisztességére, az egyes szervezetek jogegyenlőségére és érvényesülésük esélyegyenlőségére mért legnagyobb csapások forrásai, szerzői, irányítói, megjelenítői érdemlik ki.

A jelöléseket a www.civilcitrom.hu honlapon lehet megtenni és megtekinteni. A honlapot a kezdeményezők egy olyan nyilvános felületnek szánják, ahol retorziós kockázatok nélkül, akár anonim módon is jelezhetők az egyes területeken (földrajzi -, ágazati és szakmai -, vagy intézményi területeken) tapasztalt és a civil nonprofit szektort romboló intézkedések, eljárások, technikák, tevékenységek. A jelöléseket követően a díjat egy civil szakemberekből álló társadalmi zsűri ítéli oda az erre jelölést kapott személyek, döntések, intézmények közül.

Jelölni 2016. január 1-31. között lehet. A díjazottak természetesen hivatalosak lesznek a címátadóra, sőt a jelölést követő időszakban lesz módjuk jelölésük kommentálására is.

További információ és jelölés:
http://www.civilcitrom.hu

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat